•Stad ondersteunt jaarlijkse haagplantactie•Herentals Fietst en Feest•Braderij•Zomerfestival in Noorderwijk.

Stad ondersteunt jaarlijkse haagplantactie  
De haag verdwijnt in Vlaanderen. Dit is een probleem, want hagen zijn belangrijk als verbindingselement, verplaatsingsroute en vluchtoord voor planten en dieren. Daarom organiseert de IOK, samen met de gemeenten en natuurverenigingen, in het najaar opnieuw de actie ‘Behaag onze Kempen!’. U kunt dan streekeigen plantgoed kopen. Met de opbrengst kopen en beheren de natuurverenigingen waardevol natuurgebied in de Kempense regio. Herentals neemt al sinds 1999 deel aan deze actie en is ook dit jaar weer van de partij.
  
Herentals Fietst en Feest  
De vzw Herentals Fietst en Feest en het stadsbestuur organiseren op donderdag 28 en vrijdag 29 juli voor de zevende maal een na-Tourcriterium en een muzikale feestdag op de Grote Markt en in de omliggende straten.
 
Op donderdag zijn er vanaf 13 uur wielerwedstrijden voor jongeren, vrouwen en militairen. Het na-Tourcriterium gaat van start om 19.30 uur. Op vrijdag zijn er vanaf 14 uur optredens, een kinderloop, een stratenloop en dansvoorstellingen. Het 29ste Bataljon Logistiek bouwt ook dit jaar een avonturenpark op het kerkplein en kinderen kunnen elke dag vanaf 13 uur terecht in het LU attractiepark.
  
Braderij  
Van woensdag 22 tot zaterdag 25 juni vindt de jaarlijkse braderij plaats in het centrum van Herentals. Vanaf 14 uur tot ’s avonds is er doorlopend animatie voor jong en oud. Traditiegetrouw sluit de braderij af met een live optreden en knallend vuurwerk op zaterdagavond.
  
Zomerfestival in Noorderwijk  
Op donderdag 21 juli en vrijdag 22 juli vindt op het Dorpsplein in Noorderwijk het muziekfestival RePlay plaats. Donderdag is een familiedag met animatie voor kinderen en een optreden van een coverband. Op vrijdag zijn er optredens van een dertigtal dj’s, verspreid over drie podia. Het festival begint om 19 uur en eindigt om 3 uur. Het stadsbestuur verleent zijn medewerking en levert materiaal zoals tenten, tafels en stoelen.